לימפומה אצל כלבים

סרטן לימפומה אצל כלבים

בעוד שחיות בר או חיות רחוב מתות הרבה פעמים בגלל דריסה, רעב והתייבשות, הרעלה, פציעה קשה, או מחלות הנגרמות על ידי טפילים, הרי שאצל חיות בית גורם התמותה הנפוץ ביותר הוא סרטן לסוגיו, וסרטן מסוג לימפוסרקומה או לימפומה בכלבים הוא הנפוץ מביניהם.

לימפומה היא סרטן של בלוטות לימפה. כלב עלול ללקות במחלה ככל שהוא מזדקן והיא אופיינית יותר לכלבים מבוגרים.

הסיבות לסרטן אצל כלבים מגוונות, בדיוק כמו אצל בני אדם:

  • זיהום חיידקי או ויראלי.
  • מפגעים סביבתיים כמו קרינה או זיהום אוויר.
  • נטייה גנטית – יש סוגי סרטן שאופייניים יותר לגזעים מסוימים של כלבים.
  • היחלשות מנגנוני בקרת התאים ומערכת החיסון, שמתרחשת באופן טבעי עם ההזדקנות, בד בבד עם השחיקה הטבעית והירידה בתפקוד שאר מנגנוני ומערכות הגוף.
  • תזונה לא בריאה ולא מאוזנת, בעיקר כזאת שמבוססת על אוכל תעשייתי ומעובד שהוא עתיר שומן, מלח, סוכר וכימיקלים למיניהם, ודל בחלבונים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים.
  • חיים בצל חרדה וסטרס מתמשכים.

כיצד מזהים לימפומה אצל כלבים?

הסימנים המוקדמים למחלה הם הגדלה של בלוטות הלימפה. חשוב לזכור, שיש סיבות נוספות להגדלת הבלוטות, כמו דלקת או זיהום. כשמדובר בסרטן, הבלוטות בדרך כלל נשארות מוגדלות לאורך זמן מבלי לחזור לגודלן התקין.

ניתן לזהות את ההגדלה במישוש ותוך כדי ליטוף של הכלב, כאשר מרגישים בליטות מתחת לפני העור. אם מדובר בבליטה בודדת, ייתכן שמדובר בבעיה מקומית כמו גידול עורי, גידול שומני, פצע, או יבלת. לימפומה תתבטא ברוב המקרים בהגדלה של יותר מבלוטה אחת ותורגש במספר מקומות, בעיקר באזור הלסת התחתונה והצוואר אך גם בחזה, בחיבורים בין הרגליים לגוף (בתי השחי) ומאחורי הברכיים.

ישנם גם סימנים כלליים יותר שצריכים להדליק נורה אדומה בחשד לסרטן, כולל סרטן מסוג לימפומה. כלבים מפתחים סימנים שונים בשלבים שונים של המחלה ובהתאם למערכות הגוף שנפגעות ממנה.

רק לא לשכוח, שכל אחד מהסימנים יכול להצביע על מגוון מחלות או בעיות קלות יותר ולא בהכרח מדובר בסרטן. כאשר הסימנים עיקשים וממושכים ואינם חולפים, חשוב לפנות לווטרינר לאבחון מקצועי.

  • אובדן משקל – כלב חולה עלול לאבד את התיאבון ולאכול מעט מאד, או לא לאכול כלל. לעיתים המחלה גורמת לקושי או לכאב בלעיסה או בבליעה ומקשה עליו לאכול גם כשהוא רעב. לחילופין, גם כלב שאוכל בתאבון רב ולמרות זאת יורד במשקל, זקוק לאבחון רפואי.
  • דימומים והפרשות – עלולים להופיע בכל אחד מפתחי הגוף כמו אף, פה, אוזניים, או דרך נקבי מערכת העיכול והרבייה וגם בצורת פצע שמסרב להחלים וממשיך להפריש או לדמם.
  • פגיעה בתפקוד תקין – זוהי כותרת כללית שתקפה לכל מקרה שבו הכלב מתקשה לתפקד כהרגלו. זה יכול להתבטא בקושי בתנועה או בצליעה, בשיעולים, חרחורים וקשיי נשימה, בשינויים בהרגלי היציאות שלו שאינם חוזרים לסדרם (עצירות, שלשול או קושי לתת שתן), בעייפות חריגה שמלווה בהרבה שינה ומנוחה, בסירוב לצאת לטיולים ובמצב רוח ירוד באופן כללי.

אם יש ספק – אין ספק, ואם נדמה לכם שכלבכם אינו נראה טוב או אינו מתנהג כהרגלו, תאמו עמנו פגישה בהקדם האפשרי לאבחון מקצועי. גם אם מדובר בסרטן, יש מה לעשות ויש איך לעזור לו ולהקל על סבלו.

אנחנו, דר’ אורי פרייז ודר’ שי אזולאי, נמצאים כאן עבורכם ועבורו ונוכל לערוך את כל הבדיקות הדרושות במרכז הוטרינרי המתקדם שלנו “אהבת-החי” בראשון לציון.

צרו קשר: 

בטלפונים 077-4080503 (מרפאה) |  052-4646869 (חירום) | בדוא”ל ahavat.hai10@gmail.com.

המלצות מטופלים

השאירו פרטים:

המלצות מטופלים

מאמרים נוספים
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם