פפילומה כלבים – גורמים, תסמינים וטיפול

פפילומה היא מחלת עור נפוצה המתבטאת בהופעת גידולים שטחיים, שאינם ממאירים, על גבי העור והריריות של הכלב. מדובר במחלה הנגרמת כתוצאה מהידבקות בווירוס פפילומה. למרות שפפילומה נחשבת למחלה לא חמורה ברוב המקרים, היא עלולה לגרום לאי נוחות רבה לכלב וחשוב להכיר את האופן בו היא מתבטאת.

במאמר זה נפרט את מהותה של מחלת הפפילומה, נסביר כיצד היא מתבטאת ומה הגורמים לכך, נציג את האפשרויות לטיפול בה ונספק המלצות חשובות לבעלי הכלבים על מנת למנוע הדבקה וטיפול יעיל במקרה של ההידבקות.

פפילומה אצל כלבים – מהי ואיך היא נראית?

פפילומה היא מחלה של העור הנגרמת כתוצאה מהידבקות בוירוס פפילומה. המחלה מתבטאת בהופעה של גידולים שטחיים בלתי ממאירים, הנקראים “פפילומות”. מדובר בגידולים טפילים המורכבים מתאים פולשים שלא חודרים מעבר לרקמה החיצונית של העור או הריריות.

מראה הפפילומות הוא של יבלות קירטוניות בולטות, חסרות שיער, שעשויות להיות צהובות, אפורות או ורודות בגוונן. המרקם שלהן הוא קשיח וקירטוני עם קשקשת קלה. אזורים אופייניים להופעת הפפילומות הם ראש הכלב בדגש על אזור הפה, אוזניים חיצוניות, גפיים ובטן. גודלן משתנה ממילימטרים בודדים ועד גידולים בגודל של ממש סנטימטרים.

הפפילומות עלולות להופיע ביחידות או בקבוצות, חלקן מוצמדות לעור וחלקן רפויות יותר. בדרך כלל הן אינן גורמות לכאב או אי נוחות לכלב, אך במקרים מסוימים עלולות להצטבר לידן נקודות דלקתיות או זיהומים משניים.

פפילומה בכלבים – מידבקת או לא?

פפילומה היא מחלה מידבקת הנגרמת מהידבקות בווירוס הפפילומה. הווירוס עובר מכלב לכלב באמצעות מגע ישיר עם הפפילומות עצמן או עם רירית או נוזלי גוף של כלב נגוע. מדובר בווירוס יציב למדי שיכול לשרוד תקופה ממושכת בסביבה ולכן יש חשיבות לנקוט באמצעי זהירות להגנה מפני הידבקות.

קבוצות הסיכון העיקריות להידבקות בפפילומה הן כלבים צעירים שמערכת החיסון שלהם טרם התבגרה, כלבים חסרי חיסון תקין וכלבים הסובלים מליקויים במערכת החיסון בשל מחלות רקע או טיפולים תרופתיים ממושכים. לכלבים אלה קשה יותר להתגבר על הווירוס בעזרת מנגנון ההגנה הטבעי.

פפילומה לכלב – טיפול

פפילומה אצל כלבים היא מחלה שלעתים קרובות עוברת מעצמה לאחר תקופה מסוימת, ללא טיפול ספציפי. עם זאת, בחלק מהמקרים נדרשת התערבות טיפולית על מנת להאיץ את ההחלמה או להקל על סימנים מפריעים.

במקרים שבהם הפפילומות אינן גורמות לאי נוחות, גירוי או זיהום משני, ניתן לעתים להמתין וללוות את התהליך עד להחלמה ספונטנית. עם זאת, אם הכלב סובל מגירוי, דלקות או זיהומים כתוצאה מהגידולים, יומלץ לרוב טיפול תרופתי להחשת ההחלמה.

הטיפולים התרופתיים האפשריים כוללים:

  • תכשירים טופיקליים (משחות, תרסיסים) – להסרת הפפילומות ומניעת התפתחותן.
  • זריקות חיסון – לחיזוק מערכת החיסון לטובת התגברות על הנגיף.
  • טיפול תרופתי אימונו-מודולטורי – תרופות לחיזוק פעילות מערכת החיסון.

במקרים חמורים או חוזרים של פפילומות גדולות או רבות, הווטרינר עשוי להמליץ על הסרה כירורגית באמצעות נתוח או קירור הגידולים. טיפול כזה רלוונטי במיוחד אם הגידולים פוגעים בתפקוד או במראה של הכלב.

כיצד ניתן למנוע הידבקות בפפילומה?

למרות שפפילומה נחשבת למחלה לא חמורה, חשוב לנקוט בצעדים למניעת הידבקות במטרה להגן על הכלב ולמנוע את התפשטות המחלה. להלן כמה המלצות למניעת הידבקות בפפילומה:

  • חיסון כלבים – החיסון בגיל צעיר הוא חשוב במיוחד, אך הוא רלוונטי ויעיל בכל שלב.
  • מניעת מגע עם כלבים נגועים.
  • שמירה על היגיינה.
  • חיזוק מערכת החיסון.

על ידי נקיטת אמצעי זהירות אלה, ניתן להפחית את הסיכון להידבקות ולהתפשטות פפילומה בקרב כלבים.

אהבת החי – פפילומה לכלבים

במרפאה הווטרינרית המקצועית “אהבת החי” בראשון לציון, מטופלים מקרים של פפילומה אצל כלבים בצורה מסורה ומקצועית, תחת הנחייתם של ד”ר שי אזולאי וד”ר אורי פרייז. הרופאים הווטרינרים מנוסים בזיהוי, אבחון וטיפול במחלה זו באמצעות כלי הטיפול המתקדמים הקיימים כיום.

במרפאה ניתן לקבל ייעוץ מפורט לגבי האפשרויות השונות לטיפול בפפילומות – החל מהמתנה להחלמה ספונטנית, דרך שימוש בתרופות טופיקליות, תרופות אימונו-מודולטוריות, חיסונים מותאמים ועד לטיפול כירורגי להסרה של פפילומות גדולות או חוזרות. הטיפול נקבע בהתאם למצבו הבריאותי של הכלב, חומרת הפגיעה ושיקולים נוספים.

לפרטים נוספים לחצו >>>כאן<<<

ליצירת קשר לקבלת מענה מקיף לכל שאלה – חייגו: 077-4080503

המלצות מטופלים

השאירו פרטים:

המלצות מטופלים

מאמרים נוספים

איך לגזור ציפורניים לכלב

גזירת ציפורניים לכלב גזיזת ציפורניים לכלב היא פעולה שחשוב לבצע אותה בשגרה בהתאם לצורך, כחלק בלתי נפרד משמירה על בריאותו. בדיוק כמו אצלנו, ציפורניים של

קרא עוד »
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם