מה חשוב לדעת לגבי טיפול בגור חדש?

מזל טוב! בשעה טובה המשפחה התרחבה, בזכות תוספת מתוקה של גור כלבים. מדובר ברגע משמח במיוחד, אך חשוב לזכור שמתלווה אליו גם אחריות רבה. הרי לא מדובר בצעצוע, אלא ביצור עדין, בעל תחושות, צרכים ורגשות.

אימוץ של גור כלבים דורש התארגנות מראש ולמידה של הנושא, על מנת לדעת איך לטפל בגור חדש. הדבר חשוב שבעתיים, כאשר מדובר בפעם הראשונה בה מאמצים כלב.

חשוב להבין, שקיים הבדל משמעותי בין אימוץ כלב בוגר לבין אימוץ של גור צעיר. גם לבעלי ניסיון בגידול כלבים, לא תמיד יש את הידע הדרוש לצורך טיפול בגור חדש. לכן רצוי להתכונן לכך כראוי, עוד לפני שהוא מגיע הביתה.

איך לטפל בגור כלבים – טיפים ודגשים חשובים

בדרך כלל, הגורים הצעירים ביותר שעומדים לאימוץ יהיו בני כ-8 שבועות, מאחר ומבחינה רפואית לא מומלץ לאמץ לפני הגעה לגיל זה. טיפול בגורים בני חודשיים קל משמעותית מאשר טיפול בגור צעיר יותר. לדוגמא, גור בן חודש עדיין יונק, לא מחוסן, פחות אנרגטי ובעל יכולת ריכוז נמוכה.

כאשר הוא יגיע לגיל חודשיים, הוא יתחיל לאכול מזון מוצק, יהיה פעיל וסקרן יותר, יתקשר עם הסביבה ויוכל לצאת לטיולים קצרים. זה יהיה גם הזמן להתחיל להעניק לו גירויים מנטאליים באמצעות משחקים שונים, המותאמים לגילו. כמובן שרמת ההתפתחות תושפע גם מסוג הכלב, גודלו ומצבו הבריאותי הכללי.

  1. הכנת הבית – בדיוק כמו שמתכוננים ללידה של תינוק, כך יש להכין את הבית לקראת הגעתו של גור כלבים. חשוב להרחיק חפצים מסוכנים או חפצים קטנים שאפשר לבלוע; לוודא שאין לו גישה לעציצים רעילים לכלבים ולהסתיר חוטי חשמל חשופים. בנוסף, כדאי לארגן אזור שינה נעים ובטוח ולרכוש לו צעצועים מתאימים.
  2. ביקור אצל הווטרינר – כדאי לתאם תור לווטרינר מיד עם האימוץ. כך תוכלו להתייעץ איתו לגבי נושאים כמו מזון מומלץ; תוכנית חיסונים; תילוע; טיפול נגד קרציות ופרעושים; מועד של סירוס או עיקור; דגשים למניעת מחלות ועוד. עדיף לא לחסן את הכלב בשבוע הראשון בבית החדש, כי הוא עדיין נמצא במצב של סטרס התחלתי מהשינוי.
  3. תזונה – מומלץ להצטייד במזון מותאם לגורים באיכות גבוהה, ולהקפיד על האכלה במינונים הנכונים. כאשר מדובר בגורים, נהוג להתחיל בכמויות קטנות, שניתנות לאורך כל היום. ככל שהכלב גדל, כך יורדת בהדרגה תדירות ההאכלה. יש לוודא שלגור יש גישה למים טריים לאורך כל שעות היממה. על כל שק אוכל מצוינות הוראות האכלה לפי גודל, גיל ומשקל הכלב, כאשר אם יש ספקות מומלץ להתייעץ עם הווטרינר.
  4. כישורים חברתיים ואילוף – רצוי להרגיל את הגור בשלב מוקדם לתקשורת עם כלבים אחרים ובני אדם וכן לכל מה שנמצא בסביבה. כאשר עושים זאת באופן מבוקר, קל לו יותר להתמודד עם העולם אליו הוא נחשף לראשונה. במידה ומדובר בגור רגיש או חששן, ניתן לתמוך בו באמצעות אילוף התנהגותי שייעשה בגישה חיובית. דגש חשוב הוא שאין להפגיש אותו עם כלבים אחרים עד שהוא מחוסן לגמרי.
  5. עשיית צרכים – גורים צעירים אינם מורגלים בעשיית צרכים בחוץ. רובם לא סיימו את סבב החיסונים הראשון, כך שהווטרינר ימליץ להמתין עם הטיולים, על מנת שלא לחשוף את הגור למחלות. מכאן שצפויה תקופה בה הוא יעשה את הצרכים שלו בבית, מה שדורש הרבה סבלנות. אחרי גמר החיסונים, אפשר יהיה ללמד את הגור לעשות צרכים בחוץ. הדרך הפשוטה ביותר היא לצאת לטיולים תכופים, ולחזק אותו במילים טובות ובחטיפים. בינתיים אפשר להיעזר בפד ייעודי שפורסים על הרצפה, על מנת לספוג את הצרכים. חשוב לא לכעוס על הכלב ולדעת, שבסופו של דבר הסבלנות תשתלם.
  6. טיפוח והיגיינה – כדאי להרגיל את הגור בהדרגה לשגרת טיפוח קבועה, כך שתיתפס על ידו כחוויה חיובית. בין היתר מדובר בסירוק, ניקוי אוזניים, קיצוץ ציפורניים וכמובן רחיצה. שאלה נפוצה בהקשר הזה, היא מתי אפשר לעשות מקלחת לגור. אכן, רחיצת גורים היא פעולה שיש לבצע בזהירות, מכיוון שגור כלבים הוא יצור עדין. לרוב, התשובה לשאלה מתי אפשר לרחוץ כלב, תהיה בגיל 8-12 שבועות. הדבר תלוי כמובן גם בסוג הכלב, בגודל שלו ובמצבו הבריאותי.כדאי לדעת שלפני גיל 10 חודשים – 1 שנה, מקלחת אצל ספר היא ללא תספורת ונקראת טיפוח גורים.מעבר לשאלה מתי אפשר לרחוץ גור, לא פחות חשוב לדעת איך לנקות גור כלבים. יש להשתמש בשמפו עדין וייעודי לגורים, על מנת לא לגרום לגירויים בעור; לבדוק שהמים פושרים ונעימים; להקפיד לא להכניס סבון לעיניים, לאוזניים ולאף; לשטוף את השמפו היטב ולייבש טוב טוב את העור והפרווה במגבת רכה. עד שניתן לקלח, אפשר להשתמש במגבונים כדי לנקות את העור והפרווה של הכלב. כל זאת בסביבה חמימה, תוך הענקת תחושת ביטחון וחיזוק במילים ובחטיפים.
  7. חיבור ואהבה – מעבר לדגשים הטכניים, מדובר כנראה בדבר המשמעותי מכל. חשוב לבלות עם הגור זמן איכות, לשחק ולהעניק לו תשומת לב, מגע פיזי וחיזוקים חיוביים. ככל שמעניקים לכלב חום ואהבה, כך מקבלים אותם בחזרה פי כמה וכמה.

אהבת החי – טיפול ווטרינרי מקצועי בגורי כלבים

אנחנו ב”אהבת החי” נשמח ללוות אתכם מרגע קבלת ההחלטה לאמץ גור כלבים. נוכל לייעץ לכם לגבי הכנת הבית להגעתו, המזון המומלץ, תוכנית החיסונים והטיפול המניעתי. הצוות המקצועי של המרפאה יבדוק את הגור, יחסן אותו ויעקוב אחר התפתחותו, על מנת לוודא שהוא בריא, שמח ומתפתח באופן הרצוי.

אם אתם שוקלים לאמץ גור כלבים, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון 077-4080503 ולצאת יחד למסע הנהדר הזה. בכל נושא המחייב טיפול מיידי, הינכם מוזמנים לפנות אלינו בכל שעה טלפון החירום שמספרו 052-4646869.

המלצות מטופלים

השאירו פרטים:

המלצות מטופלים

מאמרים נוספים
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם